Тренінг з профорієнтації

IMG 20191221 12514221 грудня 2019 р. викладачки кафедри, професорка Бех Ю.В. та доцентка Лукашевич О.М., провели тренінг з профорієнтації для шкільного самоврядування на базі Центру позашкільної освіти Дарницького району. Тренінг складався з трьох частин, під час яких майже 70 лідерів шкіл разом з тренерками розбирались з тим, які професії вже зникли, які зникнуть найближчим часом і з яких причин, які навички необхідні для того, щоб відчувати себе впевнено у такому мінливому світі. Визначились з тим, які тенденції рухають світ і змінюють ринок праці. Учасники жваво реагували на питання та детально обговорювали вірогідні сценарії щодо зникнення та появи професій.

Крім того, шкільні парламентарі визначалась з власними вподобаннями та компетенціями, а також працювали у команді над створенням професії майбутнього. Усі захопливо представили результати своїх напрацювань.

По завершенню тренерками були уточнено, що у майбутньому крім, так званих, хард скілів (вузькоспеціалізованих навичків), потрібні ще й софт скіли (гнучкі навички, які допомагають оволодівати будь-якими знаннями та ситуаціями, адаптуватись та комунікувати) і яким кафедра УІАДЄ навчає як на бакалавраті так і на магістратурі з менеджменту.  Адже завдяки інноваційній проектній системі навчання у студентів є можливість створити робоче місце для себе і інших, оволодівши підприємницькими навичками.

По завершенню, обмінялись зворотнім зв’язком, під час якого учасники поділились своїми враженнями про тренінг. Який допоміг школярам глибше пізнати себе, проявити свої креативні навички, попрацювати в команді лідерів, подивитись на бажану спеціальність під іншим кутом зору та критично осмислити її перспективність.

Щиро вдячні за теплий прийом директору ЦПО Драницького району Бекещенко В.Г.!

Цього навчального року це вже третій спільний захід лідерів студентського самоврядування ЦПО на чолі з Вікторією Григорівною та викладачів кафедри УІАДЄ.  Так, у листопаді школярі відвідали Фінансовий бітл, ініційований кафедрою, а також прослухали лекцію від завідуючого кафедрою проф. Беха В.П. Після новорічних свят запланували ще декілька цікавих зустрічей.  Сподіваємось на плідну співпрацю і радо прийматимемо у своїх стінах шкільний актив Дарницького району!IMG 20191221 132544 01

 БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ